Station van de Buurstpoorwegen Diksmuide

Beschrijving

* Stationsstraat/ Bortierlaan z.nr. Voormalig "station van de Buurstpoorwegen". Beschermd als monument bij M.B van 24.10.1995. Stationsgebouw in 1923 heropgebouwd in een eclectische stijl met inslag van de regionale baksteenarchitectuur ter vervanging van het (slechts) gedeeltelijk verwoeste stationsgebouw van ca. 1905. Beginstation voor de lijn nr. 107 (Diksmuide-Woumen-

Stationsstraat 2A (Diksmuide)
* Stationsstraat/ Bortierlaan z.nr. Voormalig "<italic>station van de Buurstpoorwegen</italic>". Beschermd als monument bij M.B van 24.10.1995. Stationsgebouw in 1923 heropgebouwd in een eclectische stijl met inslag van de regionale baksteenarchitectuur ter vervanging van het (slechts) gedeeltelijk verwoeste stationsgebouw van ca. 1905. Beginstation voor de lijn nr. 107 (Diksmuide-Woumen-