Directeurswoning met garage

Beschrijving

Markegemstraat nr. 146. Directeurswoning met garage, volgens kadastergegevens gebouwd ca. 1910 in opdracht van handelaar Arthur Vanhaesebrouck, eigenaar van de toenmalige stoomvlasfabriek cf. Markegemstraat nr. 139. Statig dubbelhuis, witbeschilderde, verankerde baksteenbouw onder schilddak (mechanische pannen) met op de hoeken smeedijzeren pinakeltjes. Bepleisterde en witbeschilderde zijg

Markegemstraat 146 (Dentergem)
Directeurswoning met garage, volgens kadastergegevens gebouwd circa 1910 in opdracht van handelaar Arthur Vanhaesebrouck, eigenaar van de toenmalige stoomvlasfabriek. Statig dubbelhuis, witbeschilderde, verankerde baksteenbouw onder schilddak (mechanische pannen) met op de hoeken smeedijzeren pinakeltjes. Bepleisterde en witbeschilderde zijgevels met imitatievoegen.