Hoeve Goed te Nobels

Beschrijving

Historische hoeve met boerenhuis en schuur die minstens opklimmen tot de 18de eeuw. Historiek. Z.g. naar Gillis de Nobele, eigenaar uit de 17de eeuw. De hoeve behoort tijdens het ancien régime tot de heerlijkheid Meulewalle.

Kortrijksestraat 109 (Lendelede)
Historische hoeve met boerenhuis en schuur die minstens opklimmen tot de 18de eeuw. Zogenaamd naar Gillis de Nobele, eigenaar uit de 17de eeuw. De hoeve behoort tijdens het ancien régime tot de heerlijkheid Meulewalle. Losstaande roodbakstenen hoevegebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen) in L-vormige constellatie rond beboomd en begraasd erf met omlopend pad in losse verharding. Toegankelijk via ijzeren hek tussen betonnen pijlers. Ten noorden het boerenhuis met aanpalende stal aan de westzijde onder lagere nok.