Beschrijving

Aarselekapellestraat nr. 27. Hoeve, waarvan het boerenhuis in kern minimaal opklimmend tot het midden van de 18de eeuw. Twee lange parallelle volumes aangeduid op kaart 2de kanton, landboek Kanegem (1762), drie volumes aangeduid op Ferrariskaart (1770-1778). Mogelijk oudere geschiedenis, cf. bebouwing aan oostzijde van de straat op een schetsmatige kaart van de parochie Kanegem (ca. 1600).

Aarselekapellestraat 37 (Tielt)
Hoeve, waarvan het boerenhuis in kern minimaal opklimmend tot het midden van de 18de eeuw. Hoeve met losstaande bestanddelen in L-vorm rondom open en deels verhard erf. Verankerde bakstenen hoevegebouwen onder zadeldaken met kleine dakoverstek. Haaks op de erfoprit aan oostzijde, een dubbel boerenhuis; ten zuiden een stal met schuur en wagenhuis uit vierde kwart 19de eeuw.