Woningcomplex Smekens-Devos

Straat Kruishofstraat
Locatie Kruishofstraat 28-32 (Antwerpen)

Kruishofstraat 28-32, Antwerpen (Antwerpen)

Complex gevormd door een burgerhuis en twee meergezinswoningen in vroeg-modernistische stijl, naar een ontwerp door architect Paul Smekens uit 1926. Opdrachtgever was Jozef Smekens-Devos, voor wie het burgerhuis bestemd was als gezinswoning, en de meergezinswoningen als vastgoedinvestering.

Beschrijving

De bescherming omvat een burgerhuis en twee meergezinswoningen op een hoekperceel aan de Kruishofstraat.

Waarden

Woonhuis en appartementen Smekens-Devos is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

in casu architectuurhistorische en architecturale waarde: : als moderne woning met aanpalende opbrengsteigendommen uit 1926 naar ontwerp van architect Paul Smekens met de kenmerkende invloeden van Nederlandse architectuurstromingen.