Pachterscamer

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige "pachterscamer", thans woning. Het achterin gelegen huis met omringende tuin naast de Dender gaat terug op een vroegere site van de abdij van Zwijveke. Het betreft een rest van het pachthof dat na de verwoesting in 1667 van het Zwijvekeklooster op Zwijvekekouter op deze oude vestigingsplaats van het klooster werd opgericht.

Pachterscamer

Oud Klooster 50 (Dendermonde)
Het achterin gelegen huis met omringende tuin naast de Dender gaat terug op een vroegere site van de abdij van Zwijveke. In verband met de oude site van het Zwijvekeklooster is er sprake van de herbouw van de Pachterdscamer in 1739. Vermoedelijk gaat de oude kern van de pachterskamer terug op een deel van de oostelijke pandvleugel van de Zwijvekeabdij naast het koor van de verdwenen kloosterkerk. In de tweede helft van de 20ste eeuw had een grondige verbouwing van de woning plaats.

Wordt opgevolgd door

Pachterscamer