Neobarokgevel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot 29-03-2019

Straat Plantinkaai
Locatie Plantinkaai 6, Plantinkaai 7 (Antwerpen)

Geheel van twee gekoppelde woon- en handelspanden in eclectische stijl

Plantinkaai 6, 7, Antwerpen (Antwerpen)

Geheel van twee gekoppelde woon- en handelspanden in eclectische stijl, samen met het links aanpalende pand opgetrokken naar een ontwerp door de architect Edmond Leclef uit 1883. Opdrachtgevers waren de broers André Gaspard en Auguste Nottebohm, zonen van Diederich Wilhelm (Guillaume) Nottebohm.

Beschrijving

Monumentale neobarokgevel van vier traveeën, vier bouwlagen en mansardedak (kunstleien) te dateren 1883; naar ontwerp van architect E. Leclef. Lijstgevel van baksteenmetselwerk met overvloedig gebruik van natuursteen.