Appartementsgebouwen ontworpen door Geo Brosens

Straat Volhardingstraat, Camille Huysmanslaan
Locatie Camille Huysmanslaan 92-94, Volhardingstraat 53-57 (Antwerpen)

Appartementsgebouw en architectenwoning Geo Brosens

Volhardingstraat 53-57, Camille Huysmanslaan 92-94, Antwerpen (Antwerpen)

Geheel van vijf meergezinswoningen in nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van architect Geo Brosens uit 1933, op de hoek van de Camille Huysmanslaan en de Volhardingstraat.

Beschrijving

De bescherming omvat de eenheidsbebouwing op de hoek van de Volhardingsstraat met de Camille Huysmanslaan.

Waarden

Volhardingstraat 53-57, Camille Huysmanslaan 92 en 94 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

in casu architectuurhistorische en architecturale waarde: : als moderne groepswoningbouw uit 1932 naar ontwerp van architect Geo Brosens, waarin zijn eigen woning met dakterras.