Appartementsgebouw met atelierwoning Panzer

Straat Volhardingstraat
Locatie Volhardingstraat 71 (Antwerpen)

Volhardingstraat 71, Antwerpen (Antwerpen)

Vrijstaand appartementsgebouw op de hoek van de Tentoonstellingslaan, Volhardingstraat en Karel Weylerstraat, gebouwd in opdracht van kunstschilder Emile Panzer naar ontwerp van architect Huib Hoste uit 1934. Het is de enige realisatie van deze architect in de Tentoonstellingswijk.

Beschrijving

De bescherming omvat het appartementsgebouw ontworpen door Huib Hoste op het hoekperceel van de Volhardingsstraat, de Tentoonstellingslaan en de Karel Weylerstraat.

Volhardingstraat 71 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

in casu architectuurhistorische en architecturale waarde: : als modern appartementsgebouw uit 1934 naar ontwerp van architect Huib Hoste met vernieuwend ruimtelijk concept en atelierwoning van kunstenaar Panzer.