Hoeve met parallelle bestanddelen

Beschrijving

Wakkensesteenweg nr. 55. Hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, cf. wijd uit elkaar staande parallelle bestanddelen weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778); op het primitief kadasterplan (ca. 1830) met klein bijgebouw aan de oostzijde van het erf. Volgens kadaster wordt het woonhuis in 1912 herbouwd. Toegang via geschilderd ijzeren hek tussen witgeschilderde be

Wakkensesteenweg 55 (Tielt)
Hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie wijd uit elkaar staande parallelle bestanddelen weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778); op het primitief kadasterplan (circa 1830) met klein bijgebouw aan de oostzijde van het erf. Volgens kadaster wordt het woonhuis in 1912 herbouwd. Toegang via geschilderd ijzeren hek tussen witgeschilderde betonnen pijlers met getrapte bekroning. Aan noordzijde, éénlagig woonhuis van zes traveeën. Ten zuiden van het erf, parallelle schuurvleugel met jaartalsteen waarop "1904" in oostzijpuntgevel. Ten westen van het erf, haakse stal. Bakhuisje met ovenhokje.