Hof Den Leeuw, hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Leeuwenstraat nr. 2. Hoeve z.g. "Hof Den Leeuw", een hoeve met prachtig uitgewerkte, gedateerde zijpuntgevel van het 17de-eeuwse boerenhuis (Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003). De geschiedenis van de hoeve gaat veel verder terug dan de 17de eeuw: "Leeuwenhof" is volgens de literatuur één van de oudste toponiemen van Nieuwmunster. In de artikels wordt bij deze bewering geen verdere uitleg of ver

Hof Den Leeuw

Leeuwenstraat 1 (Zuienkerke)
Hoeve met losse bestanddelen, boerenwoning, bakhuis, schuur met geïncorporeerde stal en schuur, geschikt op een deels verhard erf dat aan de Leeuwenstraat grenst. De hoeve valt op door de prachtig uitgewerkte zijpuntgevel aan de straat van de 17de-eeuwse boerenwoning. Gebouwen uit 17de-, 18de- en 19de-eeuwse en bakstenen bedrijfsgebouwen uit de tweede helft van de 20ste eeuw.