Waerebruggehoeve

Beschrijving

Gistelsesteenweg nr. 162/ Molenstraat. Z.g. "Waerebruggehoeve", hoeve met 18de-eeuwse kern (cf. dwarsschuur met muurvlechtingen), aanpassingen in 19de eeuw, o.m. bouw nieuw boerenhuis, dubbelhuis van anderhalve bouwlaag van bruine baksteen met gebruik van rode voor strekken en zwarte gesinterde voor omlijsting van de deur. Hele lange erftoegang met betonnen paaltjes. Hoeve genoemd naar nabijgele

Waerebruggehoeve

Gistelsesteenweg 162 (Oudenburg)
Hoeve met 18de-eeuwse kern (zie dwarsschuur met muurvlechtingen), aanpassingen in 19de eeuw, onder meer bouw nieuw boerenhuis, dubbelhuis van anderhalve bouwlaag van bruine baksteen met gebruik van rode voor strekken en zwarte gesinterde voor omlijsting van de deur. Hele lange erftoegang met betonnen paaltjes. Hoeve genoemd naar nabijgelegen Waerebrug.