Winkel-woonhuis

Beschrijving

Nr. 307. Voormalig winkel-woonhuis, vlg. bouwplan met vernieuwd parement van 1927; doch met behoud van de ordonnantie en volume van het mogelijk XIX B-woonhuis cf. mansardedak (n // straat, leien en mechanische pannen) en oeils-de-boeuf. Dubbelhuis van vijf trav. en twee bouwl. Art decogeïnspireerd parement van gele baksteen op arduinen plint; aflijnende borstwering met eenvoudig buisprofiel tus

Winkel-woonhuis

Roeselaarsestraat 307 (Izegem)
Voormalig winkel-woonhuis, volgens bouwplan met vernieuwd parement van 1927; doch met behoud van de ordonnantie en volume van het mogelijk woonhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw, zie mansardedak (nok parallel aan de straat, leien en mechanische pannen) en oeils-de-boeuf. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen.