Scholencomplex

Scholencomplex

Pastoor Staelensstraat 4 (Zedelgem)
Sinds 1875 staan in het dorp van Zedelgem de zusters van liefde uit Heule in voor het onderwijs. In 1938 kaart pastoor Staelens de noodzaak aan van een volwaardige kleuter- en lagere school in de Sint-Elooisparochie. In 1943 worden nieuwe klassen in gebruik worden genomen. In 1961 wordt met een beroepsschool gestart, een schoolgebouw, opgetrokken op kruisvormige plattegrond, wordt in 1965 ingewijd. In 1967 wordt de beroepsschool omgevormd tot een moderne humaniora met lagere cyclus. In 1976 wordt aan de noordzijde van de oude school een turnzaal toegevoegd. In 1986 wordt de nieuwe school uitgebreid aan de noordzijde met een lage vleugel, waarin een keuken en werkplaats. Basisschool met vleugel van 1932-1942 (met klassen) in oranje baksteen onder schilddak (mechanische pannen). Middenschool met gebouw van circa 1964 op kruisvormige plattegrond.