Twee landarbeiderswoningen

Beschrijving

Kapelleweg nrs. 19-20. Samenstel van twee landarbeiderswoningen met achtergelegen stalletje, opgetrokken in 1901 op een stukje bos in opdracht van landeigenaar Eduard Schatsaert uit Gent. Verpacht door de eigenaar van de nabijgelegen hoeve (nr. 22). Eenlagige baksteenbouw van tweemaal drie traveeën onder zadeldak in Vlaamse pannen. Afgescheiden van de weg, respectievelijk door betonnen paa

Boerenarbeiderswoningen

Kapelleweg 19-20 (Tielt)
Samenstel van twee landarbeiderswoningen met achtergelegen stalletje, opgetrokken in 1901 op een stukje bos in opdracht van landeigenaar Eduard Schatsaert uit Gent. Eenlagige baksteenbouw van tweemaal drie traveeën onder zadeldak in Vlaamse pannen. Afgescheiden van de weg, respectievelijk door betonnen paaltjes met buisleuning en door een haag.