Twee stadswoningen met slagerij

Beschrijving

Nrs. 39, 41. Breed- (nr. 39) en diephuis van drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen) met oudere kern, wellicht opklimmend tot XVII-XVIII, cf. kelders met graatgewelven. Uit de structuur van kelders en dak blijkt dat de panden nrs. 39 en 41 tot één zelfde constructie hebben behoord. Nr. 39, met gevel van 1931, ontstaan door toevoeging van l.trav. van nr. 41. Verankerde bakstene

Stadswoningen met winkel

Philipstockstraat 39-41 (Brugge)
Breed- (nummer 39) en diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) met oudere kern, wellicht opklimmend tot 17de-18de eeuw, zie kelders met graatgewelven. Uit de structuur van kelders en dak blijkt dat de panden nummers 39 en 41 tot één zelfde constructie hebben behoord.