Christen Werkers Verbond, art-decogildenhuis

Beschrijving

Wijngaardstraat nr. 48. Voormalig CHRISTEN WERKERS VERBOND cf. casement van 1930 naar ontwerp van architect L. De Munnynck (cf. gevelsteen). In 1946 verbouwing van één travee naar ontwerp van L. De Munnynck (Kortrijk). Gerenoveerd en uitgebreid in 1994 tot "de Nieuwe Gilde" naar ontwerp van D. Jaspaert, waarbij oude panden gerenoveerd worden en er tevens nieuwbouw wordt aangebracht, het

Christen Werkers Verbond

Wijngaardstraat 48 (Kortrijk)
Art-decogildenhuis van 1930 naar ontwerp van architect Lucien De Munnynck (zie gevelsteen). In 1946 verbouwing van één travee naar ontwerp van Lucien De Munnynck (Kortrijk). Gerenoveerd en uitgebreid in 1994 tot "de Nieuwe Gilde" naar ontwerp van Dirk Jaspaert, waarbij oude panden gerenoveerd worden en er tevens nieuwbouw wordt aangebracht, het project strekt zich uit over de Wijngaardstraat en de Sint-Janslaan.