Veevoederfabriek De Polders

Beschrijving

Grote Dijk nr. 6a. Achteringelegen voormalige veevoederfabriek zogenaamd "De Polders". Voor de Eerste Wereldoorlog stond op deze plaats de "brouwerij Van Hille". Na de Eerste Wereldoorlog wordt de vernietigde brouwerij heropgebouwd met financiële steun van de Dienst der Verwoeste Gewesten. In 1929 is de brouwerij bedrijfsklaar. Na enkele jaren - tot 1940 -

Grote Dijk 6, 6A (Diksmuide)
Vóór de Eerste Wereldoorlog stond op deze plaats de Brouwerij Van Hille. Na de Eerste Wereldoorlog wordt de vernietigde brouwerij heropgebouwd met financiële steun van de Dienst der Verwoeste Gewesten. In 1929 is de brouwerij bedrijfsklaar. In 1965 wordt dan een torenvolume gebouwd: geelbakstenen volume van vijf bouwlagen + hoger opgetrokken gedeelte rechts, wellicht voor transportsysteem of ter hoogte van silo. Aan de straat, eenvoudig halfvrijstaand woonhuis met geglazuurde terracottapaneel.