Sint-Pauluskerk

Beschrijving

Italiëstraat z.nr. Sint-Pauluskerk. Gewezen parochiekerk van de z.g. "Europawijk", gedesaffecteerd in 1999 en heringericht als concertruimte en repetitieruimte voor de fanfare. Dieper in gelegen bedehuis met aansluitende winterkapel en parochiaal centrum z.g. "Feestzaal Sint-Paulus", opgetrokken in 1968-1968 naar ontwerp van ingenieur-archi

Parochiekerk Sint-Pauluskerk

Italiëlaan (Zwevegem)
Gewezen parochiekerk van de Europawijk. Dieper in gelegen bedehuis met aansluitende winterkapel en parochiaal centrum Feestzaal Sint-Paulus, opgetrokken circa 1968 naar ontwerp van ingenieur-architect Paul Tuts uit Zwevegem. De drie verschillende functies zijn opgenomen in één complex. Laag betonnen skelet met parement van oranje baksteen; platte bedaking. Kerk met beglaasde piramidale top.