Beschrijving

Weedries nr. 9. Aan de straat gelegen historische hoeve met 19de-eeuws uitzicht, vermoedelijk in kern opklimmend tot in de 18de eeuw. Losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een gekasseid erf. Woonhuis en schuur staan reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (ca. 1845). Nabij de hoeve stortte op 16 juni 1944 een bommenwerpe

Weedries 9 (Anzegem)
Aan de straat gelegen historische hoeve met 19de-eeuws uitzicht, vermoedelijk in kern opklimmend tot in de 18de eeuw. Losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een gekasseid erf. Westelijke erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek. Gedenkplaat op de hekpijler. Ten oosten het woonhuis, ten noorden de schuur en ten zuiden de stalvleugel. . Woonhuis van zeven traveeën met aflijnende fries en waterlijst. Licht getoogde muuropeningen met deels bewaard houtwerk.