Oorlogsgedenkteken

Beschrijving

Kerkplein z.nr. Oorlogsgedenkteken, gelegen ten zuiden van de kerk, gesigneerd "VINDEVOGEL GEBR. P.V.B.A., ZWIJNAARDE (uitvoerder) - KAREL LALOO, 1952 (ontwerper?)". H. Hartbeeld met de militaire, de burgerlijke slachtoffers en de civielarbeiders (W.O I - W.O. II) en de gedeporteerden (W.O. II). Bronzen H. Hartbeeld met kruis op de borst op vierkante hardstenen sokkel. Een levenloze soldaa

Oorlogsgedenkteken

Kerkplein (Deerlijk)
Oorlogsgedenkteken, gelegen ten zuiden van de kerk, gesigneerd "VINDEVOGEL GEBR. P.V.B.A., ZWIJNAARDE (uitvoerder) - KAREL LALOO, 1952 (ontwerper?)". Heilig-Hartbeeld met de militaire, de burgerlijke slachtoffers en de civielarbeiders (Eerste Wereldoorlog - Tweede Wereldoorlog) en de gedeporteerden (Tweede Wereldoorlog). Bronzen Heilig-Hartbeeld met kruis op de borst op vierkante hardstenen sokkel.