Beschrijving

Nr. 27. Tijdens W.O. I z.g. "Almafarm" en "Brigadehof. vlg. resp. Britse en Duitse stafkaarten. Hoeve naar verluidt dichter bij de straat wederopgebouwd, echter met behoud van de vooroorlogse schikking. Teruggaand op de regionale XIX-hoevebouw cf., opstelling: U-vormige opstelling van bestanddelen rondom een onverhard erf; boerenburgerhuis (n // straat) met lagere r.vleugel waarin toegangspoort,

Albertstraat 27 (Zonnebeke)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog zogenaamd Almafarm en Brigadehof volgens respectievelijk Britse en Duitse stafkaarten. Hoeve naar verluidt dichter bij de straat heropgebouwd, echter met behoud van de vooroorlogse schikking. Teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Boerenburgerhuis met lagere rechter vleugel waarin toegangspoort, stal en dwarsschuur respectievelijk ten zuidoosten, zuidwesten en noordoosten.