Twee lage boerenhuizen

Beschrijving

Westernieuwweg nr. 81. Samenstel van twee lage boerenhuizen van drie traveeën, gelegen op een omhaagd en deels beboomd erf dat te bereiken is via een lange onverharde oprit vanaf de Westernieuwweg. Gaat terug op een begin 19de-eeuws volume dat echter ca. 1879 grotendeels wordt heropgebouwd door weduwe Vanmaele. Een bouwaanvraag bewaard in het gemeentearchief heeft wellicht ook betrekking o

Samenstel van boerenwoningen

Westernieuwweg 79 (Jabbeke)
Samenstel van lage boerenwoningen van drie traveeën, dat teruggaat op een begin-19de-eeuws volume dat circa 1879 grotendeels werd heropgebouwd. Witgekalkte baksteenbouw met gepekte plint onder pannen zadeldak. Omhaagd en deels beboomd erf dat te bereiken is via een lange onverharde oprit vanaf de Westernieuwweg. Achter het woonhuis bevinden zich een bakhuis met behouden ovengedeelte en een stal uit het interbellum.