Herenhuis Keizerin

Geografisch pakket Mechelen

Het herenhuis 'Keizerin' is beschermd als monument.

Korenmarkt 6 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Huis Keizerin met torenuurwerkmakerij

Korenmarkt 6 (Mechelen)
Barok herenhuis met zandstenen krulgevel, gedateerd 1680 op de sluitsteen van de rondboogdeur. Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen. Verankerde bak- en zandstenen achtergevel met sporen van vroegere bepleistering; links ernaast uitspringend 17de-eeuws gebouw met achterpuntgevel in traditionele stijl; aanbouw van bak- en zandsteen met gevelsteen met opschrift "ATBL ANNO 1800". Achter in de tuin een constructie uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met bewaarde installaties van de torenuurwerkmakerij.