Spinnerij Leurent

Beschrijving

Voormalige spinnerij "Leurent" (Arlitex) of in de volksmond "De groote fabrieke"; waarvan hoofdgebouw, opslagplaats, koelvijver, schoorsteen, brandstofpomp en spoorlijn beschermd zijn als monument bij M.B. van 8/12/2000, onmiddellijke omgeving, directeurs- en conciërgewoning en kantoorgebouw beschermd als dorpsgezicht bij M.B. van 8/12/2000.

Spinnerij Leurent

Doorniksesteenweg 151-153, 151A-C, Huttegemstraat 1 (Avelgem)

Directeurswoning bij spinnerij Leurent

Huttegemstraat 1 (Avelgem)
Voormalige directeurswoning van de spinnerij zogenaamd "Leurent", Doorniksesteenweg nummer 151, gelegen binnen het dorpsgezicht beschermd bij M.B. van 8/12/2000.