Burgerwoning Den Eecke

Beschrijving

Doorniksestraat nr. 41-45. In oorsprong burgerwoning z.g. "Den Eecke", thans verdeeld in twee winkelpanden. Oorspronkelijk vroeg 19de-eeuws breedhuis van zeven traveeën en twee en een halve bouwlagen onder pannen schilddak centrale dakkapel met fronton en voluten. Gevel gemarkeerd door drie traveeën breed middenrisaliet. Rechthoekige vensters, o.m. in geprofileerde omlijsting. Vernieuwde

Burgerhuis Den Eecke

Doorniksestraat 41-45 (Kortrijk)
In oorsprong burgerhuis "Den Eecke", thans verdeeld in twee winkelpanden. Oorspronkelijk vroeg 19de-eeuws breedhuis van zeven traveeën en twee en een halve bouwlagen onder pannen schilddak centrale dakkapel met fronton en voluten. Gevel gemarkeerd door drie traveeën breed middenrisaliet. Rechthoekige vensters, onder meer in geprofileerde omlijsting. Vernieuwde winkelpuien.