Herenhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Herenhuis

Gouvernementstraat 7, 7A-B (Gent)
Enkelhuis van acht traveeën en drie bouwlagen volgens de cartouche boven het deurvenster 1856 en deze op de vleugeldeur 1860 gedateerd. Een bouwaanvraag dateert de ruwbouw van de eerste twee bouwlagen en de deur met het venster erboven echter van 1784. Alleen gevelornamentiek en de bovenste bouwlaag dateren dus uit derde kwart 19de eeuw. Baksteenbouw verwerkt met natuursteen voor neobarokke ornamenten. Rechts beklemtoond zijrisaliet met bewaarde 18de-eeuwse spiegelboogdeur in een geblokte hardstenen omlijsting.

Wordt opgevolgd door

Herenhuis