Parochiekerk Sint-Bartholomeus

Beschrijving

Gelegen ten westen van de Zandvoordeplaats, middenin omhaagd kerkhof; achterliggend wetland. Neogotische kerk met oosttoren en westkoor, volgens basilicale aanleg wederopgebouwd in 1924 ter vervanging van het neoclassicistische 19de-eeuws bedehuis met ingebouwde oudere westtoren die waarschijnlijk hoorde tot het eerste eind 17de-eeuws bedehuis.

Zandvoordeplaats 34 (Zonnebeke)

Orgel kerk Sint-Bartholomeus

Zandvoorde (Zonnebeke)
Orgel van Joseph Deprez (Gent), gebouwd in of kort na 1904 in de kapel van de Zusters van Maria in Pittem. In 1934 door Jules Anneessens (Menen) overgeplaatst naar Zandvoorde.