Twee herenhuizen met omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van 20-01-1981 tot heden

Locatie

Provincie Antwerpen
Gemeente Hove
Deelgemeente Hove
Straat Meylstraat
Locatie Meylstraat 20, Meylstraat 22 (Hove)

Administratieve gegevens

Andere nummers
  • 4.02/11021/105.1
  • OA002395

Is de (gedeeltelijke) bescherming van

Herenhuis

Meylstraat 20-22, Hove (Antwerpen)

Oorspronkelijk een neoclassicistisch herenhuis, uit de tweede helft van de 19de eeuw; schuin ingeplant ten opzichte van de rooilijn en gelegen in beboomde tuin afgesloten met ijzeren hek.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Deze twee woningen (aanvankelijk één neoclassicistisch herenhuis en voormalige chocoladefabriek) zijn, samen met hun onmiddellijke omgeving beschermd als dorpsgezicht.

Het beschermingsbesluit motiveert de bescherming als volgt: "als neoclassicistisch herenhuis uit de 19de eeuw. Het geheel bestaat uit een rechthoekig gedeelte onder een zadeldak en een dwars gelegen vleugel onder een schilddak."

  • Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000519, Meylstraat 20 en 22: herenhuizen en onmiddellijke omgeving (S.N., 1981)

Waarden

De herenhuizen met hun onmiddellijke omgeving zijn beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.