18de-eeuwse hoeve met bijgebouwen

Beschrijving

Oedelemsestraat nr. 123. 18de-eeuwse hoeve met bijgebouwen, bereikbaar via een lange geasfalteerde oprit en gelegen dichtbij de grens met de gemeente Oedelem (Beernem). Op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778), worden reeds twee volumes weergegeven. Circa 1835 is de pachthoeve eigendom van Carel Beaucourt; ze wordt verpa

Oedelemsestraat 123 (Oostkamp)
18de-eeuwse hoeve bestaande uit een boerenwoning en monumentale schuur. Boerenwoning van het langgeveltype. Wit beschilderde, verankerde baksteenbouw op een zwart gepekte plint. Overkragend zadeldak met pannen. Woongedeelte van vermoedelijk vijf traveeën, voorzien van beluikte vensters. Geïncorporeerd stalgedeelte aan de straatkant.