Hooiweghoeve

Beschrijving

Nr. 7. Z.g. .Hooiweghoeve", recente benaming. Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwl. onder pannen zadeldak rondom onverhard erf; bewaard bakstenen voetpad en -schuurstoep; geplaveide stoep rondom het boerenhuis. Ten Z., vaalt achter de stal, en rest van omwalling. Het geheel omzoomd met hoge bomen; ten W., dubbele bomenrij. Onverharde erfoprit met nieuwe loods l. Ten

Hooiweghoeve

Joe Englishstraat 7 (Veurne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder pannen zadeldak rondom onverhard erf; bewaard bakstenen voetpad en -schuurstoep; geplaveide stoep rondom het boerenhuis. Ten zuiden, vaalt achter de stal, en rest van omwalling. Het geheel omzoomd met hoge bomen; ten westen, dubbele bomenrij. Onverharde erfoprit met nieuwe loods links.