Onderwijsgebouw Petite Ecole Française

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 130. Z.g. "Petite Ecole Française". Enkelhuis van vijf trav. en twee bouwl., onder mansardedak (leien) voorzien van vijf XVIII-dakkapellen met geriemde omlijsting met oren en gebogen kroonlijst met rechte uiteinden. Kern uit XVII, twee l. trav. toegevoegd in XVIII B, gevel samen met nr. 128 gewijzigd in XIX. Bepleisterde lijstgevel met vensterregisters die een geheel vormen met nr. 1

Oude Houtlei 142 (Gent)
Enkelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen, onder mansardedak voorzien van vijf 18de-eeuwse dakkapellen. Kern uit de 17de eeuw, twee linker traveeën toegevoegd in de tweede helft van de 18de eeuw, gevel samen met nummer 140 gewijzigd in de loop van de 19de eeuw. Aangepaste, bepleisterde achtergevel van zes traveeën, links tweelaags koetshuis.

Wordt opgevolgd door