Beschrijving

Spanjaardstraat nr. 52. Hoeve met losse bestanddelen op een onverhard erf met ten zuiden een boomgaard. Het lange L-vormige volume dat ten noorden van het erf haaks op de straat is ingeplant, is het begin-19de-eeuwse volume van woonhuis en stal. Het werd in 1876 omgevormd tot landgebouw, toen ten zuiden langs de straat een nieuw woonhuis werd gebouwd. In 1889 wordt ten oosten van het huis

Spanjaardstraat 52 (Jabbeke)
Hoeve met losse bestanddelen op een onverhard erf met ten zuiden een boomgaard. Het lange L-vormige volume dat ten noorden van het erf haaks op de straat is ingeplant, is het begin-19de-eeuwse volume van woonhuis en stal. Het werd in 1876 omgevormd tot landgebouw, toen ten zuiden langs de straat een nieuw woonhuis werd gebouwd. In 1889 wordt ten oosten van het huis een bakhuis gebouwd.