18de-eeuwse hoeve

Beschrijving

Wilgenbroekstraat nr. 41. In oorsprong deels 18de-eeuwse hoeve thans bestaande uit een boerenhuis (nok parallel met de straat) en een langwerpige stalling (dwars op de straat gericht). In het derde kwart van de 18de eeuw is de hoeve eigendom van de familie Rotsaert, die sinds het midden van de 16de eeuw een buitengoed, later een kasteeltje, bezit ten zuiden van de hoeve gelegen, aan de hui

Wilgenbroekstraat 41 (Oostkamp)
In oorsprong deels 18de-eeuwse hoeve heden bestaande uit een boerenhuis en een langwerpige stal. Begin 19de-eeuws boerenhuis van bruine, verankerde baksteen van vijf traveeën onder een zadeldak met grijze pannen en een lichte knik. Kastje met Mariabeeldje boven de deur. Verankerd, bakstenen stalvolume loodrecht op de weg geplaatst en wellicht 18de-eeuws in kern.