Oorlogsgedenkteken wijk Ter Platen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Op de hoek van de François Benardstraat en de Gustaaf Callierlaan bevindt zich het monument ter ere van de gesneuvelden van de wijk Ter Platen, opgericht door buurtbewoners en de plaatselijke afdeling van de NSB. Het is een plaat uit Belgische blauwe hardsteen, die sterk gelijkt op die in de Karel Antheunisstraat.

Gustaaf Callierlaan (Gent)
Op de hoek van de François Benardstraat en de Gustaaf Callierlaan bevindt zich het monument ter ere van de gesneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog van de wijk Ter Platen, opgericht door buurtbewoners en de plaatselijke afdeling van de NSB. Het is een plaat uit Belgische blauwe hardsteen, die sterk gelijkt op die in de Karel Antheunisstraat en werd vervaardigd door dezelfde kunstenaars, namelijk steenhouwer Jan Mahu en beeldhouwer Gustaaf Van den Meersche.

Wordt opgevolgd door