Maalderij Capiteyn

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Vrijstaande woning met bijhorende bedrijfsgebouwen, achterin gelegen tussen de huizenrij van de Halvemaanstraat en de Antwerpsesteenweg. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen). Eigenlijke maalderij ondergebracht in een voormalig koetshuis.

Maalderij Capiteyn

Halvemaanstraat 137 (Gent)
Vrijstaande woning met bijhorende bedrijfsgebouwen, achterin gelegen tussen de huizenrij van de Halvemaanstraat en de Antwerpsesteenweg. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Eigenlijke maalderij ondergebracht in een voormalig koetshuis achter en parallel met het woonhuis, opgetrokken midden 19de eeuw. Bakstenen rechthoekig gebouw van één verdieping met vierkante bakstenen schoorsteen.

Wordt opgevolgd door

Maalderij Capiteyn