Stoommaalderij

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Putstraat z.nr./ Huidevetterstraat. Voormalige stoommaalderij, die volgens het kadaster in 1922 wordt opgericht door Gaston d'Aussy; uitbreidingen in 1930 en 1949 (in 1949 verandert de omschrijving van "stoommaalderij" in "maalderij"). Deze site kan ook gekoppeld worden aan de huidenvetterij van de familie Van Caillie-d'Aussy aan de Huidevettersstraat. Voor de Eerste Werel

Stoommaalderij

Huidevetterstraat 2 (Torhout)
Voormalige stoommaalderij, die volgens het kadaster in 1922 wordt opgericht door Gaston d'Aussy, met uitbreidingen in 1930 en 1949. Deze site kan ook gekoppeld worden aan de huidenvetterij van de familie Van Caillie-d'Aussy aan de Huidevetterstraat. Beeldbepalend hoekpand van twee bouwlagen in een verankerde rode baksteenbouw en met een afgeschuinde hoektravee.

Wordt opgevolgd door

Stoommaalderij