Hoeve De Pesscherie

Beschrijving

Visserijstraat nr. 62. Historische hoeve z.g. "DE PESSCHERIE", reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), voorheen eigendom van de Guldenbergabdij en achterleen van het goed ter Oie, op 16 augustus 1797 verkocht als nationaal goed. Hoevegebouwen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, gesloten opgesteld rond een deels verhard, deels onverhard erf. Ten oosten, overdekt poortgebouw

Hoeve De Pesscherie

Visserijstraat 62 (Wevelgem)
Historische hoeve reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), voorheen eigendom van de Guldenbergabdij en achterleen van het goed ter Oie, op 16 augustus 1797 verkocht als nationaal goed. Hoevegebouwen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, gesloten opgesteld rond een deels verhard, deels onverhard erf.