Hoeve 't Leeuwengoedt

Beschrijving

Handzamestraat nr. 112. Achteringelegen hoeve, voorheen bekend als " 't Leeuwengoedt", gelegen in de vallei van de Waterhoenbeek. Erfoprit naar verluidt ca. 1936 aangeplant met platanen. De hoeve is omgeven door weiden met op de perceelsranden aanplant van bomen, onder meer Canadapopulieren. Ten westen van de oprijdreef, deels bewaarde boomgaard. De hoeve is zeker reeds b

Handzamestraat 112 (Kortemark)
Achteringelegen hoeve, voorheen bekend als " 't Leeuwengoedt", gelegen in de vallei van de Waterhoenbeek. Erfoprit naar verluidt circa 1936 aangeplant met platanen. De hoeve is omgeven door weiden met op de perceelsranden aanplant van bomen, onder meer Canadapopulieren. Ten westen van de oprijdreef, deels bewaarde boomgaard. Hoeve uit de wederopbouwperiode met U-vormige opstelling rondom een niet verhard erf. Roodbakstenen bestanddelen onder zadeldaken (rode mechanische pannen).

Wordt opgevolgd door