Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand

Gemeente Sint-Amands
Deelgemeente Oppuurs
Straat Meirstraat
Locatie Meirstraat zonder nummer (Sint-Amands)

Meir zonder nummer, Sint-Amands (Antwerpen)

Schuin ingeplant bakstenen gebouwtje onder zadeldak met houten klokkentorentje, daterend van 1869 beschut door linden.

De kapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand is beschermd als monument.

Waarden

De kapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

volkskundige waarde

Ook kleinschalige wegkapellen als de ‘Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand BVO’, opgericht in 1869, zijn illustratief voor de intense, nog actuele Mariadevotie in Klein-Brabant. De linden achter de kapel maken intrinsiek deel uit van het monument.