Stadswoning

Beschrijving

Veldstraat nr. 144. Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Witgeschilderde baksteenbouw op beschilderde gecementeerde plint. Fraaie tweeledige winkelpui naar ontwerp van aannemer Destrebecq van 1923, volgens plan voorheen voorzien van opschrift "Huis Vandenbulcke", cf. opdrachtgever. Voorts steekbogige muuropeningen. STADSARCHIEF KORTRIJK 244, nr. 6703.

Winkel-woonhuis

Veldstraat 144 (Kortrijk)
Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Witgeschilderde baksteenbouw op beschilderde gecementeerde plint. Fraaie tweeledige winkelpui naar ontwerp van aannemer Destrebecq van 1923, volgens plan voorheen voorzien van opschrift "Huis Vandenbulcke", zie opdrachtgever. Voorts steekbogige muuropeningen.