Parochiekerk Sint-Amandus met kerkmeubilair

Parochiekerk Sint-Amandus met meubilair

Beschrijving

De parochiekerk Sint-Amandus is met inbegrip van enkele elementen van het kerkmeubilair beschermd als monument.

Waarden

De Sint-Amanduskerk is met inbegrip van het kerkmeubilair (twee zijaltaren, twee biechtstoelen, preekstoel, doopvont, twee 17de-eeuwse grafstenen, 18de-eeuwse kerkmeestersbank, de klokken, koorgestoelte, neogotisch hoofdaltaar, credenstafel, schilderij Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën, schilderij Sint-Rochus, schilderij Onze-Lieve-Vrouw schenkt de rozenkrans aan de Heilige Dominicus, schilderij Heilige Amandus, schilderij Ten Hemelopneming van Maria, beeld Heilige Bernardus, beeld Heilige Amandus, twee Christusbeelden 18de eeuw, vier koperen kandelaars, vier messing kanderlaars, het orgel) beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Parochiekerk Sint-Amandus met kerkhof

Heffen-Dorp 15 (Mechelen)
Driebeukige neogotische hallenkerk, met huidig uitzicht grotendeels uit de 19de eeuw; ingebouwde toren, waarvan de onderbouw opklimt tot de 13de-14de eeuw. Omheen de kerk ligt een omheind kerkhof.