Beschermd cultuurhistorisch landschap

Gekandelaarde lindendreef Vrijheid

Beschermd cultuurhistorisch landschap van tot heden

Lindeboombeplanting op de Vrijheid

Beschrijving

De bescherming als landschap omvat de lindeboombeplanting langs de Vrijheid en de Heilig Bloedlaan te Hoogstraten. De als monument beschermde kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand in het zuidelijk deel van de Heilig Bloedlaan bevindt zich binnen de afbakening van het beschermde landschap.

Waarden

De lindeboombeplanting op de Vrijheid is beschermd als landschap omwille van het algemene belang gevormd door de:

esthetische waarde

Heilig Bloedlaan, Vrijheid (Hoogstraten)
De Vrijheid is een langwerpige, pleinvormige straat die aan weerszijden afgezoomd wordt door een rij gekandelaarde linden. Deze dreef vormt de hoofdstraat van Hoogstraten.

Is de omvattende bescherming van

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Heilig Bloedlaan (Hoogstraten)
De barokke, bakstenen wegkapel werd opgericht in 1696 naar ontwerp van Libert Fabri en is afgewerkt met witstenen banden en lijstwerk, voluten, een segmentboogvormige bekroning en een leien dakje.