Laatclassicistisch herenhuis met koetshuis

Beschrijving

Laatclassicistisch herenhuis met koetshuis aan Boomgaardstraat, eerst genoemde als verbouwing van twee 15de-eeuwse diephuizen circa 1810 (?). Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1995 naar ontwerp van architect P. Cools (Gent).

Riddersstraat 1 (Brugge)
Laatclassicistisch herenhuis met koetshuis aan Boomgaardstraat, eerst genoemde als verbouwing van twee 15de-eeuwse diephuizen circa 1810 en consoliderende Kunstige Herstelling in 1995 naar ontwerp van architect P. Cools. Dubbelhuis van zeven traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldaken, met een bepleisterde en geschilderde lijstgevel met verwerking van arduin. Achtergevel met twee bakstenen puntgevels. Koetshuis van drie traveeën met een bepleisterde lijstgevel van 1822, aangepast in 1870.