Parochiekerk Sint-Amatus

Beschrijving

Gelegen ten oosten van Oostvleterendorp en ten westen van de Martin Vandewynckelstraat, middenin een omringend kerkhof met militaire begraafplaats, deels afgezet met beukenhaag, deels door middel van gietijzeren trek tussen ronde, bakstenen pilasters met bolvormig topstuk. Laat-gotische hallenkerk (15de eeuw) met kruisingtoren, teruggaand op een romaans bedehuis.

Oostvleterendorp zonder nummer (Vleteren)

Orgel kerk Sint-Amatus

Oostvleteren (Vleteren)
Nieuw orgel door Loncke Orgelbouw bvba (Zarren) uit 1989. Het oud orgel, waarvan minstens het 17de-eeuws meubel van onschatbare historische waarde was, ging totaal verloren in de brand van 22/23 december 1977.