Hoeve Klein Eeckhout, hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Dorpsweg nr. 38. Z.g. "Hoeve Klein Eeckhout", hoeve met losstaande sterk verbouwde bestanddelen, te bereiken via een lange oprit. Voormalig eigendom van de "Abdij van den Eeckhoutte" te Brugge; hoeve "Groot Eeckhout" (beschermd als monument) ligt langs de Oostendse Steenweg op Sint-Pieters (Brugge) en zou volgens een legende met deze hoeve verbonden zijn via een onderaardse gang. De eerste verme

Hoeve Klein Eeckhout

Dorpweg 38 (Zuienkerke)
Hoeve met losse sterk verbouwde bestanddelen, te bereiken via een lange oprit. Voormalig eigendom van de Abdij van den Eeckhoutte in Brugge en beschermd als monument. De eerste vermelding van de hoeve dateert van 1423. Nu sterk verbouwde boerenwoning met in woonkamer schouw met mengaankleurige tegels in de Delftse traditie, kelder met tongewelf en schuur.