Goorboshoeve: hoevegebouw, schuur, karkot en bakhuis

Gemeente Sint-Katelijne-Waver
Straat Goorboslei
Locatie Goorboslei 8 (Sint-Katelijne-Waver)

Goorboshoeve

Goorboslei 8, Sint-Katelijne-Waver (Antwerpen)

Omgrachte hoeve naar ontwerp van 1981 van G. Driessen in 1986-1989 gerestaureerd en omgevormd tot wooncomplex met integratie van leefeenheden voor studenten.

Beschrijving

Het complex van de Goorboshoeve, gevormd door het hoevegebouw, de schuur, het karkot en het bakhuis, is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: “De hoeve, de schuur, het bakhuis en het karkot van het Goorboshoevecomplex zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de historische waarde als gaaf voorbeeld van een 16de-eeuwse hoeve (gedateerd 1596), waarin inwendig de oorspronkelijke elementen bewaard zijn.”

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA00564, Goorboshoeve en omgeving (F. BRENDERS, 1981).

Waarden

Het complex van de Goorboshoeve, gevormd door het hoevegebouw, de schuur, het karkot en het bakhuis, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: