Classicistisch burgerhuis

Woning

Dit classicistisch burgerhuis is beschermd als monument.

In 1936 was de voorgevel van dit pand reeds beschermd als monument. Deze bescherming uit 1998 betreft de uitbreiding tot de volledige woning.

Waarden

De rangschikking als monument van de gevel van het gebouw wordt uitgebreid tot het volledige gebouw omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

18de-eeuws herenhuis in classicistische stijl met merkwaardige 'oorspronkelijke' interieurelementen.

historische waarde

18de-eeuws herenhuis in classicistische stijl ontstaan uit de samenvoeging van twee oudere gebouwen dat een illustratie geeft van de aanpassing van oudere gebouwen aan de veranderde woonbehoeften van de gegoede burgerij.

Kanunnik De Deckerstraat 66 (Mechelen)
Classicistisch getint dubbelhuis van drie bouwlagen en vijf traveeën onder een gecombineerd zadeldak, uit het vierde kwart van de 18de eeuw.