Landhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Landhuis

Kasteeldreef 46 (Gavere)
Aanvankelijk vlakbij de Schelde aan de aanlegplaats en veerpont gelegen landhuis met uitgestrekte tuin waarin resten van het vroegere zogenaamde Slot van Gavere opgegraven werden. Heden nog imposant burgerhuis met voortuintje bestaande uit een midden 19de-eeuwse voorbouw met voorgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak en een 18de-eeuwse achterbouw onder zadeldak. Links, op de achterbouw, voormalige koetshuizen van heden twee bouwlagen en drie traveeën onder mank zadeldak, in kern eveneens uit de 18de eeuw.

Wordt opgevolgd door

Landhuis