Sandhoeve met bakhuis

Sandhoeve

De Sandhoeve met bakhuis is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de bescherming als volgt werd gemotiveerd: “De hoeve met inbegrip van het bakhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de historische en volkskundige waarde als laat 18de-eeuw hoevegebouw met typologisch zuiver grondplan en intacte opbouw.”

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000659, Sandhoeve met bakhuis, advies KCML (1985).

Waarden

De hoeve met inbegrip van het bakhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

volkskundige waarde

Sandhoeve

Mechelbaan 33 (Sint-Katelijne-Waver)
Ietwat achterin gelegen hoeve met woonstalhuis, gerestaureerd naar ontwerp van G. Driesen van 1986, gekasseid erf en met gras begroeide, omhaagde tuin.